Skip to content
Bestiling

BESTILLING

Analyse

ANALYSE

Utvikling

UTVIKLING

Testing

TESTING

Lansering

LANSERING

MICHAEL UNDSETH-GYLLENBERG

Systemkonsulent / Webmaster / Instruktør

Erfaring innen utvikling, drift og vedlikehold av nettløsninger i publiseringssystemet WordPress siden oppstarten i 2003. Erfaring med installasjon, nettverk, kabling og administrasjon av datautstyr i kontormiljøer, samt håndtering av inn- og utfasing. Erfaring både nasjonalt og internasjonalt, inkludert arbeid for offentlig sektor. Sterk lagspiller med gode mellommenneskelige og kommunikasjonsferdigheter. Fokuserer på kvalitet gjennom analyse.

HATTEHYLLE

Hatt

Konsulent

Hatt

Instruktør

Hatt

Webmaster

Hatt

Webdesigner

Hatt

Markedsfører

Hatt

Rådgiver

Hatt

DTP-operatør

Hatt

Fotograf

Hatt

WP-evangelist

Hatt

Hattemaker

NEDSLAGSFELT

Aker Brygge, Briskeby, Bygdøy, Elisenberg, Filipstad, Frogner, Gimle, Hegdehaugen, Homansbyen,
Majorstuen, Ruseløkka, Skarpsno, Skillebekk, Tjuvholmen, Uranienborg og Vika.

Ikon

HANDELSSTAND

Support, webutvikling
og rådgivning.

Ikon

TJENESTEYTERE

Support, webutvikling
og rådgivning.

Ikon

FORENINGER

Support, webutvikling
og rådgivning.

Ikon

PRIVATPERSONER

Kun datasupport, ikke
utvikling av nettsider.

PRODUKSJON

Utviklingen og tilpasningen av nettsider varierer i tid og kompleksitet, og prisen avhenger av flere faktorer, inkludert arbeidstimer, omfanget av produksjonen og de valgte løsningene. For eksisterende nettsteder tilbys avtaler som omfatter revisjoner av tekst, grafikk, design og innhold for nye seksjoner. Sidene blir også grundig testet på ulike skjermstørrelser, for å sikre optimal brukeropplevelse på desktop, laptop, telefoner og nettbrett. Mange er ikke klar over at innholdet, det vil si tekster og bilder, er noe de selv må sørge for og ha klart før nettsidene kan bygges. En grundig planlegging og klargjøring av innholdet er derfor avgjørende for en smidig utviklingsprosess. Etter dette utarbeides en tidsplan for prosjektet, som tar hensyn til alle nødvendige trinn og leveranser. Det utvikles ikke nettsider for privatpersoner, kun firma.

SAMARBEID

Samarbeid med byråer og mediebedrifter gir en unik mulighet for gjensidig kompetanseutveksling og avlastning. Gjennom å dele idéer og kunnskap oppnår man synergier som bidrar til å maksimere utnyttelsen av ressurser og innhold. Ethvert selskap er avhengig av tjenester, også når det gjelder å betjene andre bedrifter. Vi trenger alle produkter og tjenester fra andre for å kunne effektivt produsere vårt eget. Ved å samarbeide sørger vi for at kundens tilstedeværelse på nettet er på det høyeste nivået. Det sentrale er å imøtekomme behovene til andre gjennom de produktene og tjenestene vi leverer. Derfor er det viktig og verdifullt å kartlegge beslutninger og strategier som et effektivt verktøy for å sikre en vellykket prosjektgjennomføring. Suksessfulle partnerskap er avhengige av at alle parter jobber sammen som om de var ansatt i samme selskap. Hvis dere er en liten eller mellomstor bedrift, ønsker jeg å utvikle felles oppdrag med dere for å skape en gjensidig vinn-vinn-situasjon.

CAWA MEDIA PRESS AGENCY STOCKHOLM

Jeg har hatt gleden av å være frivillig webmaster, social media manager og IT-rådgiver for Cawa Media siden sommeren 2014. I løpet av disse årene har jeg hatt ansvar for oppgaver som utvikling og vedlikehold av deres nettsider. Cawa Media er et anerkjent byrå som spesialiserer seg på å dekke alle typer happenings og utelivsarrangementer i Stockholm. Dette inkluderer alt fra kongelige- og VIP-events, galaer, bedriftsbegivenheter, temafester, seminarer, møter, konferanser, forretningsmiddager, produktlanseringer, aksjonærmøter og mye mer. Gjennom årene har mitt engasjement og tette samarbeid med Cawa Media ført til et sterkt og sammensveiset samspill.

Som webmaster har jeg bidratt til å sikre at deres nettsider er oppdaterte, brukervennlige og attraktive for besøkende. Jeg har også vært ansvarlig for å oppdatere innholdet på ulike sosiale medieplattformer, noe som har bidratt til å øke Cawa Medias synlighet. Jeg
har hatt privilegiet av å jobbe tett med Cawas team, og vi har utviklet en effektiv arbeidsflyt som muliggjør sømløs gjennomføring av oppgaver.

Som IT-rådgiver har jeg gitt råd og veiledning når det gjelder teknologiske løsninger og optimalisering av arbeidsprosesser. Jeg har bidratt til å identifisere effektive verktøy og systemer som har forbedret Cawa Medias drift og produktivitet. Jeg er takknemlig for muligheten til å være en del av deres team og bidra til deres suksess. Gjennom årene har jeg fått erfaring og utvidet mitt nettverk innenfor dette spennende feltet. Jeg ser frem til å fortsette samarbeidet med Cawa Media og bidra til deres fortsatte vekst og suksess i 2023.
Kong Carl XVI og Dronning Silvia

Kongen og Dronningen

Britt Ekland

Britt Ekland

Björn Ulvaeus

Björn Ulvaeus

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist

Event i Stockholm

Event i Stockholm

Bilder fra events er rettihetsbeskyttet av Cawa Media.

Referanse fra Cawa Media 07.06.2023

Michael har sedan sommaren 2014 varit vår go-to för IT-konsultation och webmaster för vår web www.cawamedia.se som han har utvecklat, anpassat och underhållt, samt våra sociala nätverk. Genom åren har han gett webbplatsen en ny design, eftersom tekniken har förändrats. Vi i Cawa media är mycket noga med vem vi samarbetar med, och valet av Michael har varit viktigt för Cawa Media då vi hanterar stora mängder information, foton och nyheter från VIP-events, galor och framträdande ifrån den svenska kungafamilien.

Michael har en redigeringsförmåga med grafisk designkompetens och stor och lång kunskap om ISP och serverhousing och är specialist på hantering av teknik som kan vara knepig. Cawa Media har också fått stöd för PC och Mac. Vi är idag ett bra team, och ser inga IT-problem som inte Michael kan lösa, vi är vi mycket nöjda med Michael. Han är en perfekt lagspelare med god personal och kommunikationsförmåga. Prioriterar kvalitet, istället för kvantitet.

Han är den bästa webmaster, webbdesigner, IT-konsult och instruktör vi har haft och vi ser fram emot ett vidare långvarigt samarbete som partners. Cawa Media stöder Michaels arbete med att ge utbildning i data till missgynnade i Oslo via föreningen www.oppvind.no.

Verkställande Direktör Peter Lulle Johansson, Cawa Media, Grevgatan 17. 114 53 Stockholm. +46 70–4473111 cawamedia @ outlook.com

TEKNOLOGIER I BRUK

AMALDHUS AKTIVITETSHUS

3 år aktivitetsproduksjon på Amaldhus, Majorstuen, 2017-2020. Deltok i arbeidet rundt ungdomsprosjektet M8 (et tilbud for unge voksne og voksne med lette psykiske vansker i bydelene Frogner og Ullern. Drift av ukentlige kurs i nettsider med WordPress. Ny-utvikling og drift av husets nettsider med bl.a. daglig lunsjtilbud og kommende eventer. Oppføring  av custom Mac-system for redigering av digitalfoto med Adobe og skanning av negativ 35mm film.

amalduhus-tun-1
amaldhus-tun--2
amaldhus-hage

Ansvar for innkjøp, budsjett, bygging og drift av digitalt lydstudio på Mac-platformen og undervisning i dette. Utvikling og undervisning på Gitarloftet. Service og rep. av musikkinstrumenter. Drift og vedlikehold av brukerdatarom. Hjelp med PC, Mac og Linux og service på brukernes private maskiner. Oppføring av kablet IP-nettverk og oppsett av nytt trådløst nettverk og grafisk fremstilling av disse.

Markedsføring av husets aktiviteter gjennom foto, plakater, logoer og trykksaker og markedsføring av huset på sosiale medier. Drift av filmklubb og oversyn av utstyr. Utførte brukersamtaler før inntak til tilbud samt virket som kontakt med brukernes verger og boenheter. Fremmet brukermedvirkning og deltok på husmøter. Ansvaret for sommeråpent hus. Støttet Bydel Frogners interne kommunikasjons avd. med digitale rådgivningog fotobaserte gjøremål.

«Når Coronaen traff Norge ble tilbudene 30. juni 2020 lagt ned og har siden da ikke kommet opp igjen da Bydel Frogner ikke vil midle en stilling til dette. Frem til 04.06.2023 har det ikke vært mulig å få med Bydel Frogner på en løsning. Det arbeides med ulike andre varianter for å få til tilbudet. Foreningen Oppvind driver arbeidet videre med å trygge at svake grupper får help i den økende digitaliseringen».

FORENINGSLIV

oppvind-logo
oppvind
Styreleder og daglig leder for foreningen Oppvind som har som formål å drive undervisning og opplysning om IKT. Oppvind vil nå unge og voksne 
med ulike vansker på Oslo vest og legge til rette for at deltakere med liten datakompetanse skal kunne tilegne seg det grunnleggende for å kunne ta i bruk nett-tjenester og det de ellers måtte trenge i en økende digital hverdag. Oppvind arbeider med veiledning og opplæring innen bruk av digitale flater, fremstilling av nettsider, digital lyd og media.


Foreningen er sterkt fokusert på IKT-politikk. Det arbeides for å fremme områder som digital infrastruktur, personvern, sikkerhet, digital inkludering og digitalisering. Et av hovedmålene er å øke bevisstheten blant lokale beslutningstakere om IKTs potensial og utfordringer.
Det arbeides også for å bekjempe digitale forskjeller, sikre personvernrettigheter og fremme en bærekraftig digital utvikling.
Oppvind er opptatt av å sikre at samfunnet utnytter IKT-potensialet på en ansvarlig og inkluderende måte.

Oppvind er også engasjert i å bygge samarbeid med andre organisasjoner nasjonalt og internasjonalt
og deltar jevnlig på seminarer og konferanser for å oppdatere seg på de nyeste trendene og utviklingen innen IKT.

www.oppvind.no
Org. 927 302 144

KPNQwest var en sammenslåing av det nederlandske televerket KPN og Qwest Communications i Denver U.S.A. Selskapet samlet de fiberoptiske nettverkene til partnerne og ekspertisen på IP-tjenester og kundegrunnlag fra EUnet International. KPNQwest bygget og driftet sitt egeneide fibernettverk som i 2001 spente over 13.000 kilometer. Selkapet hadde 50 kontorer i Europa hvorav ett i Oslo. I løpet av sin historie på fire år skapte KPNQwest en unik, “ingenting-er-umulig” kultur blant sine 2500 ansatte. For de tolv månedene som ble avsluttet i år 2000 rapporterte selskapet en omsetning på 462 millioner Euro.
 

Jeg var i KPNQwest Norway As driftsoperatør under IT operations med ansvar for sikkerhetskopiering av data for NRK, Gjensidige, Dun & Bradstreet, Bokkilden, Creditreform, Trafikkanten, Nettavisen, Organizer, Digilog, Din Side, Filmweb, Cicero, Hugin, QXL, Doctor Online, og Gibud. Oversyn av systembelastning, diskplass og logging av feil i Big Brother System and Network Monitor. Montering og klargjøring av kunde-servere under byggingen av KPNQwest datasenter på Torshov. Drift av intern IP og telefoni for ansatte og adgangskontroll alle soner. Kontakt for tilbydere av diesel reservekraft og kjøling i datasenter og hardware til intern drift. Bygget internt rutine-intranett og ledet den norske delen av Dyson-prosjetet med merking og måling av kapasitet i datasenter og oversyn av SLA-avtaler. Grafisk visualisering av strømkurser i datasenter.

I år 2001 ble det estimert at KPNQwest dekket over 50% av all europeisk IP-trafikk. Samme år kollapset selskapet i en spektakulær konkurs som skyldtes den generelle dot-com-boomen (først utløst av at Worldcom, Enron og Anderson gikk konkurs) hvor oppblåste kapasitetskrav for teleoperatører førte til kunstige inntektstall. Mange  begynte å gjøre store avtaler med hverandre (hollow swaps), noe som ga uriktig veiledning til selskapenes ledelse og investorer.

VIDEOMINNER FRA TIDEN I KPNQWEST 

kq-skjerm

VOICE OVER IP – 05-17

04-kq-filmbox

CYBER SENTERNE – 02.42

10-kq-filmbox

TV REKLAME – 02.04

03-kq-filmbox

EURORINGENE – 08.59

02-kq-filmbox

AMSTERDAM BØRSEN – 01.32

12-kq-filmbox

EUROPA RUNDTUR – 03.33

EUnet Norge As ble videreført som KPNQwest 1. april 2001. Før dette var EUnet Norge en del av en sammensluttning av 23 land i Europa under EUnet Internaional (European UNIX Network). EUnet ble de første som ga næringslivet i Europa tilgang til en e-post-lignende funksjon i 1982. Den norske delen av EUnet ble bl.a. grunnlaget for dagens Norwegian Unix User Group (NUUG) og var først med å gi et krevende næringsliv 11 Mb internett over luft, via antenner i Oslo-området. Både EUnet og KPNQwest var direkte koblet til det siste leddet NIX (Norwegian Internet Exchange) ut av landet på internett.

LEDESTJERNER

Bob Dylan

David Ogilvy

Wayne Dyer

Arthur Ashe

LENKER

29683188_1569790906404237_8388136765675371661_n-150x150-2

MIchael Undseth-Gyllenberg. Bogstadveien 30. 0355 Majorstuen Oslo. michael @ gyllenberg.no

wp

Systemkonsulent
og webmaster

MICHAEL UNDSETH-GYLLENBERG

Med vekt på utvikling og drift av
løsninger i WordPress, som er fulgt
siden 2003. IT-support i kontormiljøer.
Erfaring fra virksomheter i inn- og
utland og innom offentlig sektor.
Kvalitet gjennom analyse.

HATTEHYLLE

hattpng

IT-konsulent

hattpng

Instruktør

hattpng

Webmaster

hattpng

Webdesigner

hattpng

Markedsfører

hattpng

Rådgiver

hattpng

DTP-operatør

hattpng

Fotograf

hattpng

WP-evangelist

hattpng

Hattemaker

LOKALT NEDSLAGSFELT

Aker Brygge, Briskeby, Bygdøy,
Elisenberg, Filipstad, Frogner,
Gimle, Hegdehaugen,
Homansbyen, Majorstuen,
Ruseløkka, Skarpsno,
Skillebekk, Tjuvholmen,
Uranienborg og Vika.

Ikon

HANDELSSTAND

Support, webutvikling
og rådgivning.

Ikon

TJENESTEYTERE

Support, webutvikling
og rådgivning.

Ikon

FORENINGER

Support, webutvikling
og rådgivning.

Ikon

PRIVATPERSONER

Kun datasupport, ikke
utvikling av nettsider.

PRODUKSJON

Utvikling av nettsider varierer i tid og kompleksitet, og prisen avhenger av flere faktorer, inkludert arbeidstimer, omfanget av produksjonen og de valgte løsningene. Sidene blir også grundig testet på ulike skjermstørrelser, for å sikre optimal opplevelse på desktop, laptop, telefoner og nettbrett.

For eksisterende sider tilbys avtaler som omfatter revisjoner av tekst, grafikk, design og innhold for nye seksjoner.

Mange er ikke klar over at innholdet, det vil si tekster og bilder, er noe de selv må ha klart før nettsidene kan bygges. En grundig planlegging av innholdet er derfor avgjørende for en smidig utviklingsprosess.

Etter dette utarbeides en tidsplan for prosjektet, som tar hensyn til alle nødvendige trinn. Det utvikles ikke nettsider for private, kun firma.

 

Bestiling

BESTILLING

Analyse

ANALYSE

Utvikling

UTVIKLING

Testing

TESTING

Lansering

LANSERING

SAMARBEID


Suksessfulle
partnerskap er avhengige av at alle arbeider sammen som om de var ansatt i samme selskap.
Ved å samarbeide sørger vi sammen for at kundens tilstedeværelse på nettet er på høyeste nivå.

Det sentrale er å dekke behovene til den andre part gjennom
de produkter og tjenester man leverer.
Vi trenger alle produkter og tjenester fra andre for å kunne effektivt produsere vårt eget.

Samarbeid
gir en unik mulighet for gjensidig kompetanseutveksling og avlastning. Gjennom å dele idéer og kunnskap oppnår man synergier som bidrar til å maksimere utnyttelsen av ressurser og innhold.


Derfor er det viktig og
verdifullt å kartlegge strategier som et effektivt verktøy for å sikre en vellykket gjennomføring.


Hvis dere er en liten eller mellomstor bedrift,
ønsker jeg å utvikle felles oppdrag med dere for å skape en gjensidig vinn-vinn-situasjon.

CAWA MEDIA PRESS AGENCY
STOCKHOLM

Jeg har hatt gleden av å være frivillig webmaster, social media manager og IT-rådgiver for Cawa Media siden 2014.

I løpet av årene har jeg hatt ansvar for oppgaver som utvikling og vedlikehold av Cawa Medias nettsider.


Cawa Media er et anerkjent byrå som spesialiserer seg på å dekke alle typer happenings og utelivsarrangementer
i Stockholm.

Dette inkluderer alt fra kongelige- og VIP-events, temafester, bedriftsbegivenheter, temafester, seminarer, galaer, møter, konferanser, forretningsmiddager, lanseringer, aksjonærmøter og mye mer.

Gjennom årene har mitt arbeide med Cawa Media ført til et sammensveiset samspill.
Jeg har hatt privilegiet av å jobbe tett med Cawas team, og vi har utviklet en effektiv arbeidsflyt som muliggjør sømløs gjennomføring av oppgaver.

Som webmaster har jeg bidratt til å sikre at deres nettsider er oppdaterte, brukervennlige og attraktive for besøkende.

Jeg har også vært ansvarlig for å oppdatere innholdet på ulike sosiale medieplattformer, noe som har bidratt til å øke Cawa Medias synlighet.

Som IT-rådgiver har jeg veiledning Cawa Media i teknologiske løsninger og optimalisering av arbeidsprosesser, og  Jeg bidratt til å identifisere effektive verktøy og systemer som har forbedret Cawa Medias drift og produktivitet. 

Muligheten til å være en del av Cawa Media har ført til at jeg har fått utvidet mitt nettverk innenfor dette spennende området og samarbeidet fortsetteter i 2023.

NOEN BILDER FRA EVENTS

Kong Carl XVI og Dronning Silvia

Kongelige events

Britt Ekland

Britt Ekland @ event

Björn Ulvaeus

Björn Ulvaeus @ event

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist @ event

Event i Stockholm

Event i Stockholm

Bilder beskyttet av Cawa Media.

Referanse fra Cawa Media 03.06.2023

Michael har sedan sommaren 2014 varit vår go-to för IT-konsultation och webmaster för vår web cawamedia.se som han har utvecklat, anpassat och underhållt, samt våra sociala nätverk. Genom åren har han gett webbplatsen en ny design, eftersom tekniken har förändrats.

Vi i Cawa Media är mycket noga med vem vi samarbetar med, och valet av Michael har varit viktigt för Cawa Media då vi hanterar stora mängder information, foton och nyheter från VIP-events, galor och framträdande ifrån den svenska kungafamilien.

Michael har en redigeringsförmåga med grafisk designkompetens och stor och lång kunskap om ISP och serverhousing och är specialist på hantering av teknik som kan vara knepig. Cawa Media har också fått stöd för PC och Mac. Vi är idag ett bra team, och ser inga IT-problem som inte Michael kan lösa, vi är vi mycket nöjda med Michael. Han är en perfekt lagspelare med god personal och kommunikationsförmåga.

Michael prioriterar kvalitet, istället för kvantitet. Han är den bästa webmaster, webbdesigner, IT-konsult och instruktör vi har haft och vi ser fram emot ett vidare långvarigt samarbete som partners. Cawa Media stöder Michaels arbete med att ge utbildning i data till missgynnade i Oslo via föreningen www.oppvind.no.

Verkställande Direktör Peter Lulle Johansson, Cawa Media, Grevgatan 17. 114 53 Stockholm. +46 70–4473111 cawamedia @ outlook.com

TEKNOLOGIER I BRUK

AMALDHUS AKTIVITETSHUS

3 år aktivitetsproduksjon på Amaldhus, Majorstuen, 2017-2020. Deltok i arbeidet rundt ungdomsprosjektet M8 (et tilbud for unge voksne og voksne med lette psykiske vansker i bydelene Frogner og Ullern.

Drift av ukentlige kurs i nettsider med WordPress.
Ny-utvikling og drift av husets nettsider med bl.a. daglig lunsjtilbud og kommende eventer.

Oppføring  av custom Mac-system for redigering av digitalfoto med Adobe
og skanning av negativ 35mm film.

amalduhus-tun-1
amaldhus-tun--2
amaldhus-hage

Ansvar for innkjøp, budsjett, bygging og drift av digitalt lydstudio på Mac-platformen og undervisning i dette. Utvikling og undervisning på Gitarloftet. Service og rep. av musikkinstrumenter.

Drift og vedlikehold av brukerdatarom. Hjelp med PC, Mac og Linux og service på brukernes maskiner. Oppføring av kablet IP-nettverk og oppsett av nytt trådløst nettverk og grafisk fremstilling av disse
.

Markedsføring av husets aktiviteter gjennom foto, logoer og trykksaker og markedsføring av huset på sosiale medier. Drift av filmklubb og oversyn av utstyr.

Utførte brukersamtaler før inntak til tilbud samt virket som kontakt med brukernes verger og boenheter.
Fremmet brukermedvirkning og deltok på husmøter og ansvaret for åpent hus
i fellesferien.


Jeg støttet også Bydel Frogners interne kommunikasjons avd. med digital rådgivning og fotobaserte gjøremål.

«Når Coronaen traff Norge ble data-tilbudene lagt ned 30. juni 2020 og
har siden da ikke kommet opp igjen
da Bydel Frogner ikke vil bemidle en stilling til dette
.

Frem til 08.06.2023 har det ikke vært mulig å få med Bydel Frogner på en løsning. Det arbeides med ulike andre varianter for å få til et tilbud igjen.


Foreningen
Oppvind driver arbeidet videre med å trygge at svake grupper får help i den økende digitaliseringen.

FORENINGSLIV

oppvind-logo
oppvind-banner
Styreleder og daglig leder i foreningen Oppvind som har som formål å drive undervisning og opplysning om IKT til unge og voksne 
med ulike vansker i bydel Frogner.

Foreningen er sterkt fokusert på IKT-politikk. Et av hovedmålene er å øke bevisstheten blant beslutningstakere
i Oslo Kommune om vekten av et fast daglig IKT-tilbud for utsatte grupper.

Ferske tall i 2023 viser at 600.000 personer i Norge står utenfor digitalt. Bydel Frogner med sine omlag 60.000 beboere har en betydelig andel av disse.


Oppvind arbeider med veiledning og opplæring innen bruk av digitale flater, fremstilling av nettsider, digital lyd og media og legger til rette for at deltakere med liten kompetanse skal få mulighet til å tilegne seg det grunnleggende for å kunne ta i bruk nett-tjenester og det de ellers måtte trenge i en økende digital hverdag.

Det arbeides mot digitalt utenforskap og forskjeller og for å sikre personvern-rettigheter og fremme en bærekraftig digital utvikling.

Oppvind er også engasjert i å bygge samarbeid med andre organisasjoner nasjonalt og internasjonalt og deltar jevnlig på seminarer og konferanser for å oppdateres på de nyeste trendene og utviklingen innen IKT.


www.oppvind.no
Org. 927 302 144

KPNQwest var en sammenslåing av det nederlandske televerket KPN og Qwest Communications i Denver U.S.A. KPN-Qwest samlet de fiberoptiske nett-verkene til partnerne og ekspertisen på IP-tjenester og kundegrunnlag fra EUnet International.

KPNQwest bygget sitt egeneide fiber-nettverk som i 2001 spente over 13.000 kilometer. Selkapet hadde 50 kontorer
i Europa hvorav ett på Torshov i Oslo.
 

Jeg var i KPNQwest Norway As driftsoperatør under IT operations med ansvar for sikkerhetskopiering av data for NRK, Gjensidige, Dun & Bradstreet, Bokkilden, Creditreform, Trafikkanten, Nettavisen, Organizer, Digilog, Din Side, Filmweb, Cicero, Hugin, QXL, Doctor Online, og Gibud. Oversyn av systembelastning, diskplass og logging av feil i Big Brother System and Network Monitor. Montering og klargjøring av kunde-servere under byggingen av KPNQwest datasenter på Torshov.

Drift av intern IP og telefoni for ansatte og adgangskontroll alle soner. Kontakt for tilbydere av diesel reservekraft og kjøling i datasenter og hardware til intern drift. Bygget internt rutine-intranett og ledet den norske delen av Dyson-prosjetet med merking og måling av kapasitet i datasenter og oversyn av SLA-avtaler. Grafisk visualisering av strømkurser i datasenter.


I løpet av sin historie på fire år skapte selskapet en unik, “ingenting-er-umulig” kultur blant sine 2500 ansatte.

For de tolv månedene som ble avsluttet i år 2000 rapporterte selskapet en omsetning på 462 millioner Euro.

I år 2001 ble det estimert at KPNQwest dekket over 50% av all europeisk IP-trafikk. Samme år kollapset KPNQwest i en spektakulær konkurs som skyldtes den generelle dot-com-boomen (først utløst av at Worldcom, Enron og Anderson gikk konkurs) hvor oppblåst kapasitet for teleoperatører førte til kunstige inntektstall. Mange selskaper begynte å gjøre store avtaler med hverandre (hollow swaps), noe som ga uriktig veiledning til selskapenes ledelse og investorer.

VIDEOMINNER FRA
TIDEN I KPNQWEST
 

kq-skjerm

VOICE OVER IP – 05-17

04-kq-filmbox

CYBER SENTERNE – 02.42

10-kq-filmbox

TV REKLAME – 02.04

03-kq-filmbox

EURORINGENE – 08.59

02-kq-filmbox

AMSTERDAM BØRSEN – 01.32

12-kq-filmbox

EUROPA RUNDTUR – 03.33

ba-jet-stream-1

TIL SEMINAR MED BRITISH AIRWAYS

qker

KQ EGENEIDE FIBERNETTVERK

baat1

SEILING MED CHRISTIAN RADICH

EUnet Norge As ble videreført som KPNQwest 1. april 2001. Før dette var EUnet Norge en del av av 23 land i Europa under EUnet Internaional (European UNIX Network).

EUnet ble de første som ga næringslivet i Europa tilgang til en e-post-lignende funksjon i 1982.

Den norske delen av EUnet ble bl.a. grunnlaget for dagens Norwegian Unix User Group (NUUG) og var først med å gi et krevende næringsliv 11 Mb internett over luft, via antenner i Oslo-området. Både EUnet og KPNQwest var direkte koblet til det siste leddet NIX (Norwegian Internet Exchange) ut av landet på internett.

LEDESTJERNER

Bob Dylan

David Ogilvy

Wayne Dyer

Arthur Ashe

LENKER

29683188_1569790906404237_8388136765675371661_n-150x150-2

MIchael Undseth-Gyllenberg.
Bogstadveien 30. 0355 Majorstuen Oslo.
michael @ gyllenberg.no